zaterdag 18 maart 2017

170317 route

De lama doet zijn werk. We kronkelen stiekem en in het openbaar flatilerend verder richting de wolken en het Viaduct de Polvarlilla in de provincie Jujuy. Daar waar de trein in de wolken gaat. Onze 6 cilinders gedragen zich uitstekend. Bekipt blijvend luisten ze naar ons als Dakar chauffeur op deze Dakar wegen. Zelfs achterin de VW Amarok wordt genoten. Geen beek of lama kan ons stoppen. De auto's nemen steeds meer de kleur van de omgeving aan. Honderden kilometers genot. We blijven jong.
De hoogvlakte is verder richting Purmamarca rotsachtig met heideachtige grassoorten die door de alpacas bijgehouden worden.
De zoutvlaktes zijn een lust voor het oog. Hele hopen zout liggen bij de coöperatie te wachten op transport naar de rest van de wereld voor een 20 euro per ton. 
We rijden dwars zien de wolken heen. Zien geen steek in deze dichte mist. Was het vanmorgen nog dik 20graden Celcius, hier is het net boven de nul. We rijden de weg van questa de lipàn. We dalen 2.000 meter op 22 kilometer. Hier is het woongebied van de condor. Die zit daar ergens in de mist.
Het was een "Linda" dag, wat mooi betekend. Dat wist Frenk al lang.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten