woensdag 15 maart 2017

170315 kilometervreters

U  neme een blanco landkaart, trekken een rechte streep van ongeveer 1000 km en noemen deze weg route national 34. Aan deze weg zijn nagenoeg geen steden of dorpen. Sterker nog er woont geen hond. De vergezichten strekken zich uit met vele
grassoorten zoals pampasgras. U weet wel, die uw buurman ook in zijn voortuin heeft of lampenpoetsersgras en vele andere soorten. Hier en daar een flinke kudde met runderen of paarden en gehuchten  zoals las Palmeras, Tinto en la Virginia. Argentinië is groot. Heel groot. Deze streek is even groot als Duitsland,. Dat 12 keer de grootte van Nederland heeft. Zoals u weet is Argentinië 70 keer groter.
Voordeel van regen is dat zonneschijn erna komt en hoe noordelijker we geraken hoe warmer het wordt. We tikken de 31 graden aan. We rijden 110 per uur op deze rechte provinciale weg de enige obstakels zijn de volgeladen vrachtwagens die maar 80 rijden. Inhalen is geen probleem want tegenliggers zijn er om de enkele kilometer.
Wij genieten van deze eentonige doch afwisselende recht toe recht aan kilometers met gekakel over de walky-talky en gebrom van onze 6 cilinder. Echte mannen genieten van wat komen gaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten